Iva Lešić

Iva werkt sinds 2015 als geregistreerd fysiotherapeut op onze hoofdvestiging aan de Nieuwe Keizersgracht. Naast haar werk in de reguliere fysiotherapie is zij gespecialiseerd in de behandeling en revalidatie van dansblessures. Als klassiek geschoolde danseres houdt zij zich bezig met het optimaliseren van de technische aspecten van de verschilende danstechnieken (modern, klassiek, folklore) voor zover die betrekking hebben op de preventie van typische dansblessures.
Na een dansopleiding aan het Koninklijke Conservatorium in Den Haag was zij gedurende twaalf jaar één van de gezichtsbepalende danseressen van het Internationaal Danstheater (IDT).
Iva is als docent verbonden aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten (AHK) en de Nationale Balletacademie. Zij geeft o.a werelddans, anatomie, blessurepreventie, reflectie en verdieping. Naast haar werk als docent houdt zij op de AHK samen met haar collega Peter Stoelhorst tevens adviserende en consulterende spreekuren.
Om aan de kwaliteitseisen voor registratie in het kwaliteitsregister van het KNGF te voldoen volgt Iva diverse na- en bijscholingscursussen.
Binnen onze praktijk werkt Iva samen met Menno de Vries, Kaszlo Geleng en Peter Stoelhorst.

Terug naar overzicht